Ale Djurklinik

Besöket

Besöket

I receptionen hanteras alla inskrivningar, tidbokningar, betalningar samt försäljningar. Är djuret försäkrat och du har försäkringsuppgifter har vi möjlighet att direktreglera med försäkringsbolaget. Det kostnar 100 kr första besöket och återbesök ingår i den initiala kostnaden. Vid betalning går det bra att använda kort, kontanter eller swish. Nedan kan du läsa mer inför ditt bokade besök med ditt djur.

Kontakta oss

Hästkliniken

Ankomst

Vid ankomst till kliniken går du först in till receptionen och anmäler att din häst är på plats. När det är klart kan du lasta av hästen om inget annat uppges. Det finns dagboxar att låna under besöket. Tänk på att dessa samsas alla patienter om under dagen och att många hästar som kommer till kliniken står på behandling.

Pass

Ta alltid med hästens pass vid alla besök!

Röntgen

Kom 2 personer över 18år samt ingen gravid.

Utredningar

Ring gärna och fråga om du är osäker på vad som krävs inför hästens bokade besök.

Infektionssjukdom

Om Din häst har visat tecken på en infektionssjukdom som feber, diarré, hosta eller är snorig är det mycket viktigt att Du informerar oss om detta innan besöket!

Hemgång

När hästen är klar går du till receptionen och inväntar eventuella hemgångsråd och betalar för ditt besök.

OBS: För allas trivsel ser vi gärna att ni hjälper oss att hålla rent efter din häst under hela vistelsen.

Smådjurskliniken

Allmänt

Tag med pass eller vaccinationsintyg och eventuellt försäkringsbrev vid besöket. Ha ditt djur kopplat eller i bur. Om det finns misstänkt smittorisk (diarre, klåda, hosta eller kräkningar), anmäl dig i receptionen och låt djuret stanna i bilen tills vi meddelar när du ska ta in ditt djur.

Vaccination

Tänk på att ta med ert pass eller vaccinationsintyg som vi kan fylla i.

Provtagning

Beroende på vilken slags provtagning man utför gäller olika saker för fasta och intag av mediciner. Ta reda på vad som gäller för just ditt djur. Rådfråga oss om du är osäker på vad som gäller.

Röntgen

Tänk på att djuret kan behöva komma fastande för vissa undersökningar eller med välfylld blåsa vid andra undersökningar. Rådfråga oss om du är osäker på vad som gäller.

Operation

Då ditt djur kommer att sövas bör den komma på fastande mage och nyrastad. Oftast opererar vi på förmiddagen så djuret lämnas på morgonen. Hemgång sker vid överenskommen tid.