Personal

Lotta Månsby

Klinikchef och leg. Veterinär

Hon tog veterinärexamen 1986 och har specialistkompetens i hästens sjukdomar. Har sedan 1988 uteslutande arbetat med hästpraktik. Bl.a. på ATG kliniken Täby, Sollefteå och på Veterinärhögskolan. 1991 flyttade Lotta och familjen till Nödinge och där varvade hon vikariat på ATG kliniker med privatpraktik i områden kring Ale och Kungälv. 1994 startade Lotta och maken Mikael Svedberg Ale Djurklinik.

Lotta har sitt främsta intresse i sjukdomar i rörelseapparaten och träningsfysiologi och arbetar huvudsakligen med hältdiagnostik. Hon har även en internationell vidareutbildning i veterinär akupunktur. Lotta är den som ansvarar för seminverksamheten på kliniken och har arbetet med semin sedan 1988.

Den största delen av sin fritid lägger Lotta på sina hästar. Hon har ett stort engagemang i galoppsporten och har amatörtränarlicens. Hon har även halvblodshästar som tränas och tävlas i fälttävlan. 2011 blev Lotta tränarchampion på Göteborg Galopp.


Emma Emdén

Leg. Veterinär, BVSc

Emma tog sin veterinärexamen i Liverpool, England 1998 och har specialistkompetens i hästens sjukdomar. Efter examen började hon jobba i Cornwall med hästar, smådjur och lantbruksdjur innan det enbart blev hästar på en klinik i Hampshire. Efter flera trevliga år i England fick Emma jobb på Ale Djurklinik i februari 2002.

Hon trivs med variation i arbetet och har flera intresseområden. Emma har vidareutbildat sig inom munhåle- och tandproblem, men hon tycker även det är intressant med kirurgi och medicinska utredningar och gillar att prata häst med våra kunder.

Hon är i grunden en riktig hästtjej som började på ridskola i Göteborg som 4-åring och haft egna hästar genom åren. Emma har tidigare tävlat i både dressyr och hoppning och bedriver nu avel i liten skala. Nu bor hon på en gård nära Lödöse med sin sambo, två döttrar , hund och ett flertal ponnyer och hästar.


Lisa Björndal (fd Benéus)

Leg. Veterinär

Lisa tog veterinärexamen 2005 och har specialistkompetens i hästens sjukdomar. Hon började arbeta på Ale Djurklinik 2005.

Lisa är framförallt intresserad av medicinska utredningar som kan inkludera avmagringsproblematik, akut och kronisk kolik, njur- och leversjukdomar, sjukdomar från urinorganen, PPID/EMS mm. Lisa är även medlem i ESVD (European Society of Veterinary Dermatology) och har gått flera vidareutbildningar som berör hudsjukdomar hos häst.
 
Lisa bor på en gård i Lerum tillsammans med sin man och tre barn.
Tre hästar, kaniner och en katt tillhör också familjen. På fritiden tränar och tävlar Lisa dressyr med sitt halvblod Il Grande eller hjälper barnen med deras ponnyer.

 

Lisa Björndal

Chris Armstrong

Leg. Veterinär, Cert AVP(ESO)

Han tog veterinärexamen 2013 i Skottland. Efter examen fick han jobb på Skottlands största privatklinik för hästar och det var där han började studera mot ett Certificate in Orthopaedic Surgery from The Royal College of Veterinary Surgeons.

Chris har sitt främsta intresse i hältdiagnostik samt kirurgi. Galoppen ligger honom varmt om hjärtat och sedan ett par år tillbaka äger han ett avelssto på Irland. Sedan flytten till Sverige har han även börjat intressera sig för travsporten. Chris växte upp på en bondgård på Nordirland och träffade sin svenska fru på universitetet. Han flyttade till Sverige i maj 2017 och började då jobba på Ale Djurklinik. 

Hemma på gården i Upphärad har han en hund och två ridhästar. På fritiden tar han gärna en ridtur och tycker om att jobba i skog och mark.


Maja Månsby

Leg. Veterinär

Gick sin veterinärutbildning i Uppsala och tog examen 2016. Arbetade efter sin utbildning på distriktsveterinärerna i Vårgårda i 2år. Började arbeta som veterinär på Ale Djurklinik 2018 men har arbetat regelbundet som djurvårdare redan från 2009 och även under loven under utbildningen.

Maja började rida som 4åring och hade egen häst i 8 år med ponnygalopp, western och hoppning som främsta grenar. Numer är det hund som gäller på fritiden.


Fredrika Haux Ahlbom

Leg. Veterinär

Gick veterinärutbildningen i Köpenhamn och blev klar i början av 2016. Under de 3 sista åren av studietiden arbetade hon som sköterska på Malmö Djursjukhus. Efter examen började Fredrika arbeta på Distriktsveterinärerna. Började i Halmstad och fortsatte sedan i Bäckefors med fokus på häst men har jobbat med alla djurslag i totalt 3år. Fredrika har vidareutbildning inom hästandvård och har ett stort intresse även för akutvård, rörelseapparaten och föl. Hon började arbeta hos oss sommaren 2019.

På fritiden är det träning och aktiviteter med hundarna Stumpan, en rhodesian ridgeback och Doris, en fransk bulldog. Snart hoppas hon att komma igång med ridningen igen efter några års uppehåll.


Marie Patriksson

Leg. Veterinär

Marie tog veterinärexamen från Norges Veterinärhögskola med inriktning på häst 2013. Hon började på Ale Djurklinik i mars 2014.

Marie är intresserad av komplex hältdiagnostik. Hon använder gärna ridutredningar som ett hjälpmedel och lägger tid på en helhetsbild. Marie jobbar med uppföljning och rehabiliteringsplaner. Hon uppskattar även samarbetet med klinikens hovslagare eftersom hovsjukdomar och sjukbeslag intresserar henne mycket.

Även fritiden spenderas med hästar. Marie är uppvuxen på en hästgård och har egna uppfödningar i träning.

Marie Patriksson

Malena ”Mulle” Behring

Leg. Veterinär

Malena som hellre kallas Mulle, har arbetat som veterinär i över trettio år och har specialkompetens i hästens sjukdomar. I början av karriären arbetade Malena som distriktsveterinär för att sedan ta hand om travhästar på nuvarande stuteri Broline. Mellan åren 1989 och 2007 arbetade hon på Hallands Djursjukhus i Slöinge och var då under många år klinikchef på stordjursavdelningen. Hon är veterinär ledamot för avelsvärderingsnämnden inom SWB och ASRP. Malena började arbeta på Ale Djurklinik våren 2009 och kommer till kliniken en gång i veckan. Mulle har en dressyrhäst och en jack russel terrier som hon pysslar med på sin fritid.


Bengt Ronéus

Leg. Veterinär, VMD ECVS Hästspecialist

Bengt har tidigare arbetat som kirurg och klinikchef på SLU och som delägare och kirurg på Mälarkliniken. Är nu kirurgisk konsult och kommer sedan många år tillbaka till Ale Djurklinik för avancerad ortopedisk kirurgi. Bengt har specialistkompetens i hästens sjukdomar, europeisk specialist-kompetens i hästkirurgi och är veterinärmedicine doktor.


Lisa Deyre

Leg. Djursjukskötare

Har arbetat på Ale Djurklinik sedan 2002 och är ansvarig för klinikens operationsavdelning.
Lisa kommer ursprungligen från Växjö och har tidigare jobbat som stallförman på ett naturbruksgymnasium. Nu bor hon på en liten gård med man, två barn och två nordsvenskar.


Sara Wingård

Leg. Djursjukskötare

Sara utbildade sig till djursjukvårdare i Tyskland. Hon började jobba på Ale Djurklinik hösten 2004. Hon bor med familjen på en gård med katter och hästar och bedriver dessutom mindre lantbruk i form av fåravel. Sara har tidigare tränat och tävlat voltige på internationell nivå och är idag fortfarande engagerad i sporten som tränare.


Tina Åkerlind

Leg. Djursjukskötare

Började med en praktik på Ale Djurklinik direkt efter gymnasiet år 2005. Därefter har hon arbetat på hästavdelningen regelbundet och vidareutbildat sig. Tina är uppvuxen med travhästar men nu har hon ett halvblod som hon rider på. Hon bor med sin familj i Lerum och har stort intresse för sport, skidåkning och resor.


Linda Tång

Leg. Djursjukskötare/testryttare

Linda är utbildad hippolog och ridlärare level III. Hon kommer närmast från en tjänst som ridskolechef på Nääs ryttarförening. Tidigare har hon arbetat som djursjukvårdare på ATG Åby och på Hästsjukhuset Strömsholm. Linda tränar och tävlar dressyr, hoppning och fälttävlan och åker gärna skidor på vinterhalvåret.


Annika Eriksson

Leg Djursjukskötare

Annika har tidigare arbetat på bland annat Blå Stjärnans Djursjukhus i Göteborg, Swevet (förbrukningsartiklar till djurkliniker) samt Royal Canin (veterinärmedicinska foder till djurkliniker). Hon började på Ale Djurklinik i början på 2016. Hon har ridit hela livet men nu för tiden är det mest westernridning som gäller och då framförallt kossegrenar och barre race som hon vann SM guld i 2013. Annika har även haft amatörtränarlicens inom galoppen. Skulle det finnas någon tid över utöver hennes två hästar, så tar hon gärna en svängom på dansgolvet.


Karin Bondeson

Leg. Djursjukskötare

Karin har många år inom branschen, hon började arbeta på Skara Djursjukhus 1990. Hon har arbetat mycket med röntgen och narkos. Karin har arbetat på Ale Djurklinik sedan 2014.


Mahmoud Shami

Djurvårdare
Mahmoud examinerades 2011 till veterinär i Syrien och flyttade till Sverige 2016.
Han har arbetat på hästgård och började på Ale Djurklinik 2017. Han tjänstgör som
Djurvårdare på klinikens alla avdelningar och fortsätter sin utbildning för att få svensk legitimation. Mahmoud är även intresserad av handboll och sysslar med det på sin fritid.


Emma Nilsson

Leg. Djursjukskötare

Emma gick djursjukskötarutbildningen vid SLU i Uppsala och tog sin examen våren 2019. Under utbildningen gjorde hon sin 10 veckors hästpraktik på Ale Djurklinik och började sedan arbeta på kliniken efter examen. Fritiden spenderar hon med hunden Tristan, familj och vänner. Förutom djur är trädgård, byggnadsvård och snowboardåkning stora intressen.


Anette Andreén

Ekonomi/Reception

Född och uppvuxen i Hudiksvall men bor nu i Nödinge med maken Lars och sonen Anton. Anette har varit aktiv inom ridsporten sedan 10-års ålder och har med egna hästar tävlat i dressyr, hoppning och fälttävlan. Innan flytten till västkusten var hon också aktiv som banbyggare, hoppdomare och överdomare. Yrkesbanan började som redovisningskonsult innan hon tog steget att arbeta i familjeföretaget som ägnade sig åt företagsprofilering. Anette har sedan 2003 arbetat på Göteborgs Fältrittklubb som ekonomiadministratör fram till januari 2011 när hon började på Ale Djurklinik med ekonomi och reception.


Git Hallgren

Reception

Git har tidigare arbetat på djurkliniker för smådjur, Evidensia Göteborg City och Mölndals djurklinik. Hon har även drivit eget företag som frisör. Git började på Ale Djurklinik oktober 2015. Hon bor i Romelanda med sin man och tre hundar. Hundarna som är en labrador, en border collie och en malinois tävlar och tränar de på elitnivå i sök och spår. Om ledig tid finnes lagar Git gärna mat till nära och kära.


Björn Berg

Hovslagare

CJF APF godk SJV
Björns hästintresse började på GFRK när han var nio år då hans syster lurade med honom till stallet för första gången. Han har arbetat som hovslagare sedan grundutbildningen i skara 1985 och har sedan dess vidareutbildat sig i hovsjukdomar i flera europeiska länder och i USA. År 2000 började han som klinikhovslagare på Ale Djurklinik. Mellan 2002-2016 var han tävlingshovslagare under Göteborg Horse Show. Björn är kopplad till Chalmers Tekniska Högskolan som expert och forskarstudent inom biomekanik vid Royal Veterinary College. Han har sitt främsta intresse i fång, biomekanik och fölkorrigering. Björn bor i Kungsbacka och är även frivillig brandman inom räddningstjänsten.


Peder Engdahl

Hovslagare
Godkänd hovslagarexamen och ett gesällbrev

Peder har arbetat med hästar hela mitt liv och började som lärling på travet direkt efter skolan. Därefter var han under ett par år stallchef på en större ridskola. Efter detta var Peder hovslagarlärling i 2 år innan han började sin utbildning på hovslagarskolan i Skara 1994.


Timmy Hoas

Hovslagare

Godkänd hovslagare 2016 och gesällbrev 2016. Gick på BYS Hovslagarskola och tog examen 2014 sedan även fortutbildningen på BYS.
Uppväxt på hästgård på Gotland, även pappan är hovslagare sedan 1980. Timmy har varit yrkesverksam på Gotland men bor nu på Orust och började arbeta på Ale Djurklinik 2018.
Ridit och tävlat redan som liten, främst inom westernridning och tornerspel. Numer tävlar Timmy mycket inom hovslageri och smide, han har deltagit i både SM och NM.


Håkan Eriksson

Hovslagare

Håkan började som lärling redan 1980, gick hovslagarskolan i skara 1985 och tog gesällbrev 1986. Han gick fortbildning och blev godkänd av jordbruksverket 2011. Tillsammans med sin fru Maria driver han en ridsportaffär och bedriver framgångsrik avel av hopphästar sedan 1988. Dottern Lydia tävlar hästarna. Håkan själv har tävlat i enbet, par, fälttävlan och även hoppning.  När han tar en paus från hästarna så är det flugfiske som gäller.